S.O.S.

Mocht er iets kapot zijn aan de beugel, neem dan altijd tijdens openingstijden contact op met de praktijk. Ook als u al een afspraak hebt staan. Het kan namelijk nodig zijn dat we meer tijd voor u moeten inplannen.

Voor zeer urgente klachten is er in het weekend en tijdens de vakantie een nooddienst bereikbaar. Hoe deze te bereiken is, staat ingesproken op het bandje dat u kunt afluisteren als u naar de praktijk belt. Deze dienst is alleen bedoeld voor urgente zaken, dus niet voor bijvoorbeeld het herplakken van een plaatje, of het verzetten van een afspraak.

Nooddienst
Hiervoor hoef je niet naar de nooddienst !

Vakantiedienst
In het algemeen kun je stellen, dat reparaties aan beugels in de vakanties vaak niet mogelijk zijn, omdat de vervangende behandelaar(ster) meestal niet dezelfde apparatuur gebruikt. Om een uitneembare beugel te kunnen repareren, is het gipsmodel nodig waarop de beugel is gemaakt. De vervangende behandelaar(ster) heeft dit model niet in zijn bezit en kan dus ook meestal geen reparatie aan de uitneembare beugel doen of laten doen. Eventuele ernstige pijnklachten kunnen natuurlijk wel worden verholpen.

Nooddienst
Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster).

Vakantiedienst
Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk na de vakantie een afspraak met je eigen behandelaar(ster). Je beugel kan niet gerepareerd worden, omdat het model waarop deze is gemaakt, niet in het bezit is van de waarnemende behandelaar(ster)

Nooddienst
Blijf de beugel dragen en maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster). Knip eventuele loszittende draden door met een schaartje, tangetje of nagelknipper.

Vakantiedienst
Blijf de beugel dragen en maak zo spoedig mogelijk na de vakantie een afspraak met je eigen behandelaar(ster). Knip eventuele loszittende draden door met een schaartje, tangetje of nagelknipper.

Nooddienst
Als je veel last van het plaatje hebt, kun je het proberen los te maken.(klein draadje doorknippen/elastiekje losmaken/klepje openen). Lukt dit niet, bedek het dan met b.v. suikervrije kauwgom of was. Als je elastiekjes moet dragen, doe dat dan maximaal 12 uur per dag. Maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster).

Vakantiedienst
Als je veel last van het plaatje hebt, kun je het proberen los te maken.(klein draadje doorknippen/elastiekje losmaken/klepje openen). Lukt dit niet, bedek het dan met b.v. suikervrije kauwgom of was. Als je elastiekjes moet dragen, doe dat dan maximaal 12 uur per dag. Maak zo spoedig mogelijk na de vakantie een afspraak met je eigen behandelaar(ster). De waarnemend behandelaar(ster) gebruikt vaak andere plaatjes, waardoor reparatie vaak niet mogelijk is.

Nooddienst
Probeer een loszittend draadje terug te duwen. Lukt dit niet, bedek het irriterende deel van de beugel dan met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster) om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. In uiterste nood kun je een uitstekend draadje ook doorknippen met een schaartje, tangetje of nagelknipper.

Vakantiedienst
Probeer een loszittend draadje terug te duwen. Lukt dit niet, bedek het irriterende deel van de beugel dan met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eiegen behandelaar(ster) om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. In uiterste nood kun je een uitstekend draadje ook doorknippen met een schaartje, tangetje of nagelknipper.

Nooddienst
Als je last van het ringetje hebt, kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster) om het ringetje weer vast te laten zetten.

Vakantiedienst
Als je last van het ringetje hebt, kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk na de vakantie een afspraak met je eigen behandelaar(ster) om het ringetje weer vast te laten zetten of neem contact op met de waarnemend behandelaar(ster) voor overleg.

Nooddienst
Laat de buitenbeugel uit. Als je last van het ringetje hebt kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Maak zo spoedig mogelijk na het weekend een afspraak met je eigen behandelaar(ster) om het ringetje weer vast te laten zetten.

Vakantiedienst
Laat de buitenbeugel uit. Als je last van het ringetje hebt kun je het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Neem contact op met de waarnemend behandelaar(ster) voor overleg.

Nooddienst
Laat de spalk in ieder geval zitten. Gebruik suikervrije kauwgom om eventueel uitstekende delen te bedekken

Vakantiedienst
Neem contact op met de dienstdoende behandelaar(ster) om een afspraak te maken om de spalk vast te laten zetten.

Nooddienst
Neem contact op met de dienstdoende tandarts. Indien deze een orthodontisch consult nodig vindt, zal dat met je besproken worden. Neem na het weekend contact op met je eigen behandelaar(ster).

Vakantiedienst
Neem contact op met de dienstdoende tandarts. Indien deze een orthodontisch consult nodig vindt, zal dat met je besproken worden. Neem contact op met de dienstdoende behandelaar(ster) voor overleg.