Procedure

Bij een eerste bezoek aan de praktijk wordt u ontvangen in de consultruimte. Er zal met u besproken worden of een actieve orthodontische behandeling nodig en zinvol is en of deze op korte termijn gestart kan worden. Het kan zijn dat het beter is om voorlopig niets te doen. Gewoonlijk zal er dan worden afgesproken dat u bijvoorbeeld over een half jaar of een heel jaar terug moet komen. In de regel ontvangt u daarvoor van ons een oproep.

Indien wordt besloten over te gaan tot behandelen, wordt een vervolgafspraak gemaakt voor uitgebreider onderzoek. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het maken van afdrukken van het gebit en het maken van röntgenfoto’s en dia’s.

De patiënt(e) hoeft vanwege de moderne orthodontische apparatuur die wij gebruiken meestal maar eens per zes weken terug te komen voor controle en het bijstellen van de apparatuur. In andere praktijken is dit normaal gesproken eens per vier weken. Dit scheelt u gedurende de behandeling dus veel tijd en beugelconsulten (kosten). Afhankelijk van wat er tijdens die behandeling moet gebeuren worden patiënten geholpen door de specialist of een van de praktijkassistenten.